Recept
« Terug naar recepten
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
PT30M
Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles
Een gerecht afgeleid van een recept van Jeroen Meus. Ik heb het
verbasterd en veranderd (sorry Jeroen) en het resultaat was een erg lekker
gerecht en bovendien nog eens makkelijk om te maken ook.
In Italië is risotto een voorgerecht (primi piatti) echter ik eet het liever als
hoofdgerecht.
Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van mini coquilles. Mocht je die niet
kunnen vinden dan kun je ook "gewone" coquilles gebruiken. Ik zou ze dan
niet door de risotto mengen maar als laatste bakken en bovenop de risotto
serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met erwtjes, chorizo en coquilles te bereiden
- Snipper de ui en knoflook fijn en bak het glazig in een beetje hete olijfolie.
- Voeg de in stukjes gesneden chorizo, laurier en tijm toe en schep het door elkaar.
- Voeg de rijst toe en schep deze erdoor zodat de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten).
- Doe de boter en geraspte Parmezaan erbij en schep alles door elkaar. Hou een beetje kaas achter om mee te garneren.
- Bak intussen de mini coquilles in een wok en voeg deze toe aan de risotto. Als je "gewone" grote coquilles hebt kun je deze ook op het laatste moment bakken en bovenop de risotto leggen.
- Voeg de fijngesneden munt en de erwtjes toe en serveer de risotto in een schaal of in coquilleschelpen.
- Strooi er een beetje geraspte Parmezaan overheen en garneer met een blaadje verse munt.