KookJij

Risotto met asperges en spinazie

Een heerlijke lenterisotto die je zowel vegetarisch kunt maken door er een gekookt ei op te serveren (Paastip), maar evengoed ook lekker met zalm, garnalen of coquilles. Variatiemogelijkheden genoeg en dat is fijn zodat je deze heerlijke risotto elke keer weer een tikkeltje anders kun maken en dat het lijkt of je telkens weer iets anders hebt. Een goede basis is het belangrijkste.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met asperges en spinazie te bereiden

  1. Schil de asperges, snij ze in stukjes en kook ze 5 minuutjes met een beetje groentebouillon en laat ze uitlekken.(Je kunt nadat de asperges gekookt zijn ook nog even de schillen afkoken in dezelfde bouillon, dat geeft extra smaak).
  2. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  3. Voeg de rijst toe en bak die even mee zodat de rijstkorrels glanzen.
  4. Giet dan de wijn erbij en blijf goed doorroeren.
  5. Voeg dan lepel voor lepel de bouillon erbij terwijl je ondertussen steeds blijft roeren. (Het kan zijn dat er teveel bouillon is.)
  6. Als de rijst bijna gaar is begin je met steeds een gedeelte van de verse spinazie erbij te doen, als het geslonken is kan er wee wat bij. Steeds goed door elkaar blijven scheppen.
  7. Dan gaat de boter en de aspergestukjes erbij.
  8. Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe en doe ongeveer ¾ van de geraspte Parmezaans kaas erdoor.
  9. Schep op borden en doe de garnering erop, strooi er nog een beetje geraspte Parmezaan overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst