Recept
« Terug naar recepten
Risotto met grote garnalen
PT30M
Risotto met grote garnalen
Makkelijk en snel te bereiden en toch iets bijzonder leuks/lekkers op tafel
zetten.
Risotto vind ik altijd een beetje feestelijk en restaurant achtig maar het is
gewoon erg makkelijk zelf te bereiden.
TIP: Als je garnalen hebt die je zelf nog moet pellen, kun je de schalen ook
gebruiken om mee te laten trekken in de bouillon. Zo krijg je NOG meer
smaak en gaat er niks verloren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met grote garnalen te bereiden
- Fruit de gesnipperde ui in een beetje olie tot glazig.
- Schep de rijst erdoor en bak dit tot de rijstkorrels glanzen.
- Voeg de wijn toe en schep de bouillon er in gedeeltes bij, blijf regelmatig goed doorroeren. (15-20 minuten) Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
- Voeg dan de erwten en de (doormidden gesneden) tomaatjes toe. En schep alles door elkaar en laat het goed meewarmen. Door de warmte van de rijst garen de erwtjes en tomaatjes voldoende.
- Voeg op het laatst de boter en geraspte Parmezaan toe en schep alles door elkaar.
- Ondertussen wok je in een andere pan in een beetje olie de gehakte knoflook, fijngesneden, paprika's, en garnalen. Voeg hieraan pezo en paprikapoeder toe.
- Schep de risotto op borden en verdeel het garnalen/paprika mengsel eroverheen.
- Garneer met wat fijngeknipte basilicum en een beetje geraspte Parmezaan.