Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelen risotto met pancetta
PT45M
Paddenstoelen risotto met pancetta
Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven.
Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt.
Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht.
TIP:
De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelen risotto met pancetta te bereiden
- Verwarm wat olie in een wok bak hierin de pancetta, ui en paddenstoelen en zet het opzij.
- Verhit de olie in een wok en doe de rijst erin, roer met een houten lepel en bak dit totdat de rijst glanzend is.
- Giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn opgenomen is.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf steeds roeren zodat de rijst de bouillon opneemt, voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige opgenomen is net zolang totdat de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft.
- Voeg ook het nat van het gebakken paddenstoelen mengsel toe.
- Schep het paddenstoelen/ui/pancetta mengsel door de gare risotto en voeg als laatste de room toe, laat het eventjes warm worden en serveer meteen.
- Je kunt in plaats van de room er ook geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien (zie foto).