Recept
« Terug naar recepten
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
PT15M
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er
reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden
over ben.
Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept
beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als
borrelhapje.
Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel
komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel
een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Funghi Trifolati van Jonnie Boer te bereiden
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gehakte knoflook. (Als je ui, sjalot of ham toe wil voegen dan doe je dat bij de gefruite knoflook).
- Voeg de champignons toe (Als het grote zijn kun je ze het best in stukken snijden). En bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Doe dan de kruidenmix erbij en schep alles goed door elkaar.
- Blus het geheel af met een scheut droge witte wijn (of citroensap) en doe de champignons in een schaal.
- Garneer met fijngesneden peterselie.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker als voorgerecht of borrelhapje met (geroosterd) brood, als bijgerecht bij vlees of vis of met pasta als vegetarisch hoofdgerecht.