Ik heb dit voorgerecht al een paar maal gemaakt.
Je kunt dit ook als vegetarisch voorgerecht eten met bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
Recept
« Terug naar recepten
Gemengde paddenstoelen op een romige witlofsaus
PT15M
Gemengde paddenstoelen op een romige witlofsaus
Gemengde bospaddenstoelen, gebakken, op een romige witlofsaus met wijn, tijm, honing en room. Zalig voorgerecht
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookcursus verfijnde voor- en nagerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde paddenstoelen op een romige witlofsaus te bereiden
- Maak de witlof schoon, snij de harde kern eruit en snipper de witlof heel fijn.
- Smelt de helft van de boter en doe de witlof, wijn, honing, tijm en slagroom erbij.
- Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de paddenstoelen schoon, verwijder de harde steeltjes en snij deze in stukken.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Verhit de rest van de boter. Bak de sjalotjes tot ze zacht zijn. Doe de paddenstoelen erbij en bak deze op hoog vuur 3 minuten. Voeg zout, peper en peterselie toe.
- Verdeel de witlofsaus over de (voorverarmde) borden en schep de paddenstoelen er in het midden op.
- Garneer met nog wat peterselie en geroosterde pijnboompitten.