Wij vonden de saus Bordelaise erg lekker.
De saus werd vernoemd naar de Bordeaux-streek in Frankrijk, en betekent letterlijk ‘zoals in Bordeaux‘. Het belangrijkste bestanddeel: goede rode wijn.
Wij hebben de biefstuk gegeten met gekookte aardappelen en mijn recept "spruitjes met tijm en honing". Een heerlijke combinatie.
Recept
« Terug naar recepten
Entrecote of biefstuk à la Bordelaise
PT20M
Entrecote of biefstuk à la Bordelaise
De entrecote of biefstuk worden afzonderlijk gebakken en later opgediend met de saus Bordelaise (rode wijn met sjalotten)
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote of biefstuk à la Bordelaise te bereiden
- SAUS: Maak de sjalotjes schoon en snij deze in dunne schijfjes.
- Verhit de eetlepel boter en bak hierin de sjalotjes glazig.
- Voeg de wijn en de tijm toe. Breng de saus aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten
zachtjes koken. Maak op smaak met peper, zout en honing of suiker. - Smelt de overige boter. Voeg de bloem toe en roer goed tot alle klontjes zijn
verdwenen. Voeg nu beetje bij beetje de wijn/sjalottensaus erbij. Blijf roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en honing en eventueel een scheutje madeira. - Verhit de olie in een koekenpan.
- Kruid de entrecôtes of biefstukken met peper en zout. Haal ze aan beide
zijden door het bloem. Bak de entrecôtes aan beide zijden 2 - 4 minuten (afhankelijk van de dikte
en je smaak). - Verdeel de saus over het vlees.