KookJij

Entrecote of biefstuk à la Bordelaise

De entrecote of biefstuk worden afzonderlijk gebakken en later opgediend met de saus Bordelaise (rode wijn met sjalotten)
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Entrecote of biefstuk à la Bordelaise te bereiden

  1. SAUS: Maak de sjalotjes schoon en snij deze in dunne schijfjes.
  2. Verhit de eetlepel boter en bak hierin de sjalotjes glazig.
  3. Voeg de wijn en de tijm toe. Breng de saus aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten
    zachtjes koken. Maak op smaak met peper, zout en honing of suiker.
  4. Smelt de overige boter. Voeg de bloem toe en roer goed tot alle klontjes zijn
    verdwenen. Voeg nu beetje bij beetje de wijn/sjalottensaus erbij. Blijf roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en honing en eventueel een scheutje madeira.
  5. Verhit de olie in een koekenpan.
  6. Kruid de entrecôtes of biefstukken met peper en zout. Haal ze aan beide
    zijden door het bloem. Bak de entrecôtes aan beide zijden 2 - 4 minuten (afhankelijk van de dikte
    en je smaak).
  7. Verdeel de saus over het vlees.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij vonden de saus Bordelaise erg lekker.
De saus werd vernoemd naar de Bordeaux-streek in Frankrijk, en betekent letterlijk ‘zoals in Bordeaux‘. Het belangrijkste bestanddeel: goede rode wijn.
Wij hebben de biefstuk gegeten met gekookte aardappelen en mijn recept "spruitjes met tijm en honing". Een heerlijke combinatie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst