KookJij

Zigeunerschnitzel

Een heerlijke, echt Oostenrijkse, ongepaneerde schnitzel met een zelfgemaakte saus van verse paprika's. Het vlees blijft heerlijk zacht en de saus is verrukkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 546 kCal energie
27 Gram eiwit
24 Gram vet
41 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: aangepast recept uit het Duitse kooktijdschrift Essen & Trinken okt. 2012
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zigeunerschnitzel te bereiden

 
  1. Haal de schnitzels plm. 1 uur tevoren uit de koelkast.
  2. Maak de paprika`s schoon en snij ze in vieren.
  3. Leg de paprika`s met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal (zie foto) en zet ze onder een hete grill of in een hete oven tot de paprika`s zwart worden.
  4. Doe de paprika`s in een plastic zak .Bindt de zak dicht. Als de paprika`s wat zijn afgekoeld kun je de vellen van de paprika's aftrekken. Snij de paprika`s in repen.
  5. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  6. Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend even mee. Blus dit af met de wijn. Laat het geheel wat inkoken.
  7. Voeg de bouillon en de repen gegrilde paprika hieraan toe. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en suiker. Laat de saus plm. 5 - 10 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
  9. Leg de schnitzels tussen plastic folie. Sla ze met behulp van een zware pan of deegrol goed plat.
  10. Kruid de schnitzelz met peper en zout en haal ze aan beide zijden door het bloem.
  11. Verhit de olie in een koekenpan . Bak hierin de schnitzels aan beide zijden plm. 2 minuten.
  12. Dien de schnitzels op met de paprikasaus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is een erg lekker recept. Zo lekker als deze Zigeunerschnitzel hebben we nog niet eerder gegeten.
Het vlees was heerlijk zacht en de saus lekker pittig. Een heerlijk stukje vlees.
Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst