Wij hebben dit gegeten met gebakken aardappeltjes en een frisse veldslasalade
Veldslasalade
1 zakje veldsla
1 tomaat in blokjes
1 hard gekookt ei in blokjes
½ komkommer zonder zaadjes in blokjes
1 pakje feta(75 gram)
Zwarte peper
Alles in een schaal en de feta er boven verkruimelen en zwarte peper erover
Dressing
½ eetlepel witte wijn azijn
2 eetlepels olijfolie
Een flinke scheut honing-mosterdsaus of 1 eetlepel mosterd naar smaak en 1 eetlepel honing
Alles doorkloppen en op smaak brengen met peper
Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen in pittige saus
PT30M
Kippendijen in pittige saus
Kippendij is net iets malser dan filet.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen in pittige saus te bereiden
Olie verwarmen en een klontje boter erin, is deze goed warm dan de kippendijen even aanbakken tot een bruin kleurtje. Uit de pan halen en de ui en knoflook fruiten met het pepertje. De paprika erbij en lekker doorbakken waarna de champignons erbij kunnen en weer doorbakken, de tomatenpuree erin en deze bakkend ontzuren. De kippendijen terug in de pan. Afblussen met de vermouth of witte wijn. De kruiden erover strooien en de tomatenblokjes. (begin met een ½ blikje je kan er altijd nog bijdoen) Afkruiden met zwarte peper en evt. zout. Laat alles nog zo’n 15 tot 20 minuten garen en kijk of de saus op goede dikte is. (naar eigen smaak evt. beetje bijdoen) Doe de laatste 5 minuten de doperwtjes bij.Vindt je saus te zuur doe er dan een scheutje room in.
Els Meeuwsen zegt: