Ik heb dit recept gemaakt van wat ik in de koelkast had liggen en er gebakken aardappeltjes gegeten.
Natuurlijk kun je er ook rijst bij geven, maar neem dan wel een zilvervlies- of basmati rijst
De hoeveelheid wijn moet je ook een beetje op de gok doen en eten er kinderen mee doe dan kipbouillon i.p.v wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse kippenpoten
PT50M
Italiaanse kippenpoten
Een lekker en makkelijk te maken recept.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse kippenpoten te bereiden
Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten snel rondom bruin.
Voeg er de kleingesneden ui , het geperste teentje knoflook, de in plakjes gesneden wortel en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de ontvelde in stukken gesneden tomaat en de tomatenpuree, de italiaanse kruiden, de wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 35 minuten zachtjes koken.
Voeg de champignons toe en laat het gerecht nog circa 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Haal de kip uit de saus en roer er de crème fraiche erdoor naar eigen inzicht zodat het een romige saus wordt.
Leg de kip met de saus in een liefst voorvewarmde schaal.
Voeg er de kleingesneden ui , het geperste teentje knoflook, de in plakjes gesneden wortel en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de ontvelde in stukken gesneden tomaat en de tomatenpuree, de italiaanse kruiden, de wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 35 minuten zachtjes koken.
Voeg de champignons toe en laat het gerecht nog circa 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Haal de kip uit de saus en roer er de crème fraiche erdoor naar eigen inzicht zodat het een romige saus wordt.
Leg de kip met de saus in een liefst voorvewarmde schaal.
Barbara Metz zegt: