Ik heb het gemaakt met witte asperges omdat ik die nou eenmaal het lekkerste vind, maar dit gerecht kun je ook prima met de groene variant maken.
Schep de pasta in diepe borden en strooi er versgeraspte Pecorino of Parmezaanse kaas overheen.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met asperges en tomatensaus
PT30M
Pasta met asperges en tomatensaus
Dit gerecht is ideaal om ook mensen die normaal gesproken niet zo dol op
asperges of kinderen die geen asperges 'lusten' aan de asperges te
krijgen. Een heerlijke variatie
op de klassieke asperges en als je toch meerdere keren per week
asperges wilt eten in de korte periode dat ze er zijn, heb je toch wat
afwisseling op je bord.
Ik heb saucijzen gebruikt die ik in stukjes heb gesneden maar je kunt
hiervoor ook gehakt/balletjes gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met asperges en tomatensaus te bereiden
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de gehakte knoflook en fijngesnipperde ui.
- Voeg de in stukjes gesneden saucijzen (of gehakt) toe en bak het rondom bruin.
- Doe dan de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat en de geschilde en in stukjes gesneden asperges erbij en stoof dit een paar minuutjes mee.
- Voeg dan de tomatenpuree, wijn, Italiaanse kruiden en peper/zout toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de asperges gaar zijn (de asperges mogen nog wel een 'bite' hebben). Als de saus niet voldoende indikt kun je het deksel van de pan laten of de saus eventueel een beetje binden.
- Kook intussen de pasta ook al dente.
- Als de saus klaar is doe je de pasta en de fijngesneden basilicum bij. Schep alles door elkaar.