Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Buzara
PT30M
Garnalen Buzara
Een Sloveens en Kroatisch garnalen gerecht.
Supersnel, supermakkelijk en superlekker. Kortom gewoon een
supergerecht. Ik zet het recept hier voor 4 personen neer maar je kunt dit
ook prima in de dubbele hoeveelheid maken. Het is ook heel goed de dag
van te voren al te maken en terwijl je de volgende dag de rijst of de pasta
kookt snel even op te warmen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Boodschappen; beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Buzara te bereiden
- Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes.
- Verhit in een diepe koekenpan of wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
- Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat¬blokjes erbij en roerbak 3 minuten.
- Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.