Recept
« Terug naar recepten
Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
PT30M
Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! te bereiden
- Ontvel de tomaten en maak ze klein in de blender.
Olijfolie in de pan verwarmen en fruit hierin de sjalot en knoflook. tomatenpuree met de sjalotjes meebakken(ontzuren)
De Italiaanse kruiden erbij en meebakken.
De wijn erbij en even doorkoken.
De tomaten uit de blender erbij en even doorkoken.
Laat alles op smaak komen evt. nog peper en zout toevoegen, 100 gram mozzarella toevoegen en in de saus laten smelten en misschien binden met allesbinder. Gehakt mengen met alle ingrediënten en ook 100 gram mozzarella in blokjes erbij en 10 kleine balletjes van draaien. Olie en boter in de hapjespan verhitten (niet verbranden!!) Balletjes lekker bruin bakken en als deze gaar en bruin zijn de saus erover gieten. Lekker met 3 kazen Girasoli (Jumbo)
Els Meeuwsen zegt:
Maar de 100 gram mozzarella gaat in de saus lekker laten smelten en de andere 100 gram gaan in door het gehakt. Smakelijk eten