Een lekkere simpele ovenschotel waarbij mijn kleindochter Tess de salade heeft gemaakt die op de foto staat.
Wij hebben er fusilli bij gegeten maar natuurlijk kan hier alles bij
Recept
« Terug naar recepten
Balletjes gehakt in tomatensaus
PT60M
Balletjes gehakt in tomatensaus
Een ovenschotel met ingrediënten die ik nog in de kast had staan.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes gehakt in tomatensaus te bereiden
Maak de balletjes gehakt met ei, kruiden en paneermeel zodat ze niet plakken. (kleine balletjes)
Braad deze in de margarine rondom bruin in de braadpan.
Tomaten ontvellen en in blokjes snijden, vruchtvlees mag erbij.
Snijd de ui in halve dunne ringen en knoflook in dunne plakjes.
Fruit deze aan in de olijfolie in de hapjespan en maak ondertussen de champignons schoon en snijd in vieren (grote in meerdere stukken).
Doe dan de spekblokjes bij de ui en knoflook en bak lekker door (niet uitbakken).
Champignons erbij en doorroeren met houten lepel, de italiaanse kruiden erbij evt.peper en zout uit de molen even laten garen en voeg dan de tomatenblokjes erbij.
Laat dit weer doorwarmen en dan kan de pot pizzasaus erbij.
Nu de oven voorverwarmen op 200 graden.
Doe de balletjes gehakt over in de ovenschaal, schenk hier de saus overheen en snijd nu de mozzarella in plakken en verdeel deze over de saus.
In de oven zetten en de kaas laten smelten in ong. 15/20 min.
Strooi er naderhand wat verse basilicum overheen.
Braad deze in de margarine rondom bruin in de braadpan.
Tomaten ontvellen en in blokjes snijden, vruchtvlees mag erbij.
Snijd de ui in halve dunne ringen en knoflook in dunne plakjes.
Fruit deze aan in de olijfolie in de hapjespan en maak ondertussen de champignons schoon en snijd in vieren (grote in meerdere stukken).
Doe dan de spekblokjes bij de ui en knoflook en bak lekker door (niet uitbakken).
Champignons erbij en doorroeren met houten lepel, de italiaanse kruiden erbij evt.peper en zout uit de molen even laten garen en voeg dan de tomatenblokjes erbij.
Laat dit weer doorwarmen en dan kan de pot pizzasaus erbij.
Nu de oven voorverwarmen op 200 graden.
Doe de balletjes gehakt over in de ovenschaal, schenk hier de saus overheen en snijd nu de mozzarella in plakken en verdeel deze over de saus.
In de oven zetten en de kaas laten smelten in ong. 15/20 min.
Strooi er naderhand wat verse basilicum overheen.
Hilde Dumont zegt: