Ik heb dit recept van ger1958 meegenomen van het voormalige Smulweb. Ik had dit recept nog nooit eerder gemaakt tot vandaag (13.02.2024). Ik heb het recept op verschillende punten aangepast. O.a. de bonen afgespoeld, de vis (met citroensap) gebakken. 2 blikjes bonen gebruikt i.p.v. één zoals ger1968. Lente-uitjes eraan toegevoegd.
Je kunt de kabeljauw ook zonder bakken garen in de saus (plm. 15 tot 20 minuten). Tussendoor even draaien.
We vonden dit erg lekker en het komt zeker vaker op tafel.
Recept
« Terug naar recepten
Bali ikan van kabeljauw met witte bonen
PT15M
Bali ikan van kabeljauw met witte bonen
De kabeljauw heb ik gebakken en opgediend samen met de Indonesisch gekruide saus van witte bonen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Iets aangepast recept van voormalig Smulweb-lid ger1958
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bali ikan van kabeljauw met witte bonen te bereiden
- Witte bonen in tomatensaus in een vergiet goed afspoelen zodat de tomatensaus uit het blikje wordt weggespoeld. Ik vind de tomatensaus uit het bliikje niet lekker. De smaak van de tomaten is toch al in de bonen getrokken.
- 1 eetlepel olie verhiten in de wok. Spekreepjes lichtbruin bakken, uisnippers toevoegen en meebakken tot lichtbruin. Sambal, laos en djahe even meebakken.
- Tomatenpuree ook even meebakken. De uitgelekte witte bonen, ketjap asin, ketjap manis, paar druppels citroensap en bruine suiker toevoegen. Maak de saus op de gewenste dikte met wat water. Laat even zachtjes pruttelen.
- Druppel wat citroensap over de kabeljauw. Kruid de vis met zout en witte peper en bestrijk de vis met wat bloem.
- Verhit de rest van de olie en de roomboter in de koekenpan. Bak de vis in plm. 15 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin.
- Serveer de vis samen met de bonensaus.