Recept
« Terug naar recepten
Luikse gehaktballen
PT20M
Luikse gehaktballen
Heerlijke gehaktballen in een enigszins zoete saus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept van internet
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse gehaktballen te bereiden
- GEHAKTBALLEN. Knijp de boterhamme uit en kneed ze door het gehakt.
- Kneed de gesnipperde sjalotjes of ui, tijm, peper en zout ook door het gehakt. Vorm er
ballen van. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. - SAUS. Fruit de ui in de boter glazig. Bestrooi met bloem en roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
- Roer dan de azijn en appelstroop erdoor. Zorg dat de saus goed glad is. Voeg de bouillon toe en laat heel zachtjes pruttelen.
- Doe de gehaktballen in de saus en laat ze hierin in plm. een half uurtje gaar worden.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik at deze gehaktbal op een terras in Luik afgelopen week. Daar waren ook wat rozijnen door de saus gedaan. Zelf vind ik zonder rozijnen lekkerder, maar dat ligt aan je eigen smaak.