Aangezien we gisteren patatten hebben gegeten , heb ik deze ballen met rijst en peultjes geserveerd.
Het gerecht staat beschreven voor 4 personen. Ik heb voor 2 personen 150 gram hoh gehakt en 150 gram rundergehakt gebruikt en verder alle ingrediënten naar eigen smaak toegevoegd .
Recept
« Terug naar recepten
Luikse Gehaktballen
PT60M
Luikse Gehaktballen
Sappige ballen in een verdraaid lekker licht zoetzure saus.
Het lekkerst geserveerd met dikke frieten met een flinke klodder mayonaise en een salade voor erbij.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse Gehaktballen te bereiden
- Kneed alles voor de gehaktballen door elkaar. Maak er 6 ballen van gelijke grootte van.
- Verwarm de boter in een hapjespan en bak de ballen rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Fruit in het aanhangende vet de sjalot en de ui.
- Voeg de basterfsuiker toe en laat de uien even karameliseren.
- Blus met de azijn en meng dit door de uien.
- Voeg het water en het bier toe.
- Breng lichtjes aan de kook en voeg laurier, jeneverbessen. kruidnagels en tijm toe.
- Roer alles goed door en leg de ballen in de pan.
- Het deksel erop en 45 minuten op een zacht vuurtje stoven.
- Voeg na 45 minutren de stroop toe en de rozijnen en roer alles goed door.
- Laat nog 15 minuten stoven zonder deksel, zodat de saus kan indikken. Vis laurier, kruidnagels, jeneverbessen en tijm uit de saus en bestrooi met gesnipperde peterselie.