Recept
« Terug naar recepten
Italiaans pannetje met stukjes malse beenham
PT30M
Italiaans pannetje met stukjes malse beenham
Een heerlijk mals beenhammetje leent zich uitstekend voor zulk lekker
stoofpannetje als dit.
Aangestoken door het heerlijke zonnetje ging ik deze keer op de Italiaanse
toer. Basilicum, oregano, olijven, een frisse Soave en natuurlijk niet te
vergeten tomatenpuree. De Italiaanse toon was hiermee al gezet.
Wat je erbij eet is al naar gelang je zelf het lekkerste vind; pasta, rijst,
(gebakken) aardappeltjes of gewoon een flink stuk brood waarmee je de
heerlijke saus op kunt deppen. Een glaasje van dezelfde wijn erbij maakt
het geheel nog lekkerder.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans pannetje met stukjes malse beenham te bereiden
- Snijd het beenhammetje in dobbelstenen, de champignons in kwarten, paprika in reepjes, uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit een braadpan of wok en bak hierin de spekreepjes, voeg daarna de ui en knoflook toe.
- Doe de stukjes ham erbij en voeg peper, zout en oregano toe. Bak het vlees rondom aan.
- Voeg dan de champignons toe, bak dit weer een paar minuutjes en doe er dan de tomatenpuree en de wijn bij. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen en voeg dan de paprika toe.
- Laat dit geheel 10 minuutjes zachtjes sudderen en voeg de room en de olijven toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus te dun is kun je eventueel een beetje binden met allesbinder of maïzena.
- Strooi er vlak voor het serveren grof gehakt basilicum overheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Groetjes, Petra
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.