KookJij

Italiaans pannetje met stukjes malse beenham

Een heerlijk mals beenhammetje leent zich uitstekend voor zulk lekker stoofpannetje als dit. Aangestoken door het heerlijke zonnetje ging ik deze keer op de Italiaanse toer. Basilicum, oregano, olijven, een frisse Soave en natuurlijk niet te vergeten tomatenpuree. De Italiaanse toon was hiermee al gezet. Wat je erbij eet is al naar gelang je zelf het lekkerste vind; pasta, rijst, (gebakken) aardappeltjes of gewoon een flink stuk brood waarmee je de heerlijke saus op kunt deppen. Een glaasje van dezelfde wijn erbij maakt het geheel nog lekkerder.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans pannetje met stukjes malse beenham te bereiden

  1. Snijd het beenhammetje in dobbelstenen, de champignons in kwarten, paprika in reepjes, uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een braadpan of wok en bak hierin de spekreepjes, voeg daarna de  ui en knoflook toe.
  3. Doe de stukjes ham erbij en voeg peper, zout en oregano toe. Bak het vlees rondom aan.
  4. Voeg dan de champignons toe, bak dit weer een paar minuutjes en doe er dan de tomatenpuree en de wijn bij. Laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen en voeg dan de paprika toe.
  5. Laat dit geheel 10 minuutjes zachtjes sudderen en voeg de room en de olijven toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus te dun is kun je eventueel een beetje binden met allesbinder of maïzena.
  6. Strooi er vlak voor het serveren grof gehakt basilicum overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Dag Petra, ik zie je reactie nu pas. Leuk dat je deze weer favoriet hebt gezet. Het is en blijft een heerlijk gerecht wat bij ons ook nog steeds regelmatig op tafel komt. Een "golden oldie".
Groetjes van Wilmie.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Hoi Wilmie, ik kwam dit recept weer tegen bij mijn meegenomen recepten van Smulweb. Ik heb nu weer favoriet gezet zodat ik het niet kan vergeten.Heerlijk.
Groetjes, Petra