In plaats van kabeljauw is een andere witvis of zalmfilet ook lekker in deze spaghetti.
Lekker met een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet
PT15M
Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet
Spaghetti met rode peper, veel knoflook, gedroogde tomaatjes en stukjes gebakken kabeljauwfilet.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
854 kCal energie
40 Gram eiwit
30 Gram vet
103 Gram koolhydraten
40 Gram eiwit
30 Gram vet
103 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Duits kooktijdschrift "Für jeden Tag 6/2013" , iets aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet te bereiden
- Grote pan water met zout aan de kook brengen voor de spaghetti. Als het water kookt de spaghetti samen met de gedroogde tomaten in de pan doen en - volgens de gebruiksaanwijzing op het pak spaghetti - beetgaar koken.
- Spaghetti + gedroogde tomaten afgieten en plm. 1 dl. kookwater bewaren.
- Kruid de vis met peper en zout en haal de stukjes vis door de bloem.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de vis in plm. 2 - 3 minuten snel rondom gaar en wat bruin. Haal de vis uit de pan. Zet even apart.
- Maak de pan schoon met keukenrol. Verhit de rest van de olie (3 eetlepels). Bak hierin de knoflook en de Spaanse peper heel even ( 2 minuten). Giet het overgebleven kookwater in de pan. Roer de spaghetti met de gedroogde tomaten, de fijn gesneden lenteuitjes en de grootste helft van de peterslie door elkaar in de koekenpan. Strooi er rijkelijk versgemalen zwarte peper over.
- Verdeel de vis en de rest van de peterselie over de spaghetti.