Recept
« Terug naar recepten
Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson
PT20M
Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson
De vleesragout=gehaktaus is bijzonder door de toevoeging van de rodebessengelei. Geinspireerd door een recept van Nigella Lawson uit haar boek
Nigellissima kwam ik op dit recept. Niet helemaal een eigen recept, maar veel van mezelf en een beetje van Nigella.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson te bereiden
- Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
- Maak de rode peper schoon en snij deze in hele kleine stukjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout.
- Verhit de olie in de wok of in de koekenpan. Bak hierin de gesnipperde sjalot en de knoflook glazig. Voeg de rode peper en het gehakt toe. Bak het gehakt al omscheppend mee tot de roze kleur verdwenen is.
- Voeg dan de tomaten, oregano en rodebessengelei (of cranberrygelei) toe.
- Laat de saus aan de kook komen. Laat de saus plm. 20 minuten sudderen in een open of halfopen pan. De saus moet dik worden.
- Maak de saus op smaak met peper, zout en worcestersaus en eventueel nog wat oregano.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met vers geraspte pittige Parmezaanse kaas en een lekker aangemaakte salade