KookJij

Zomerse pasta met verse doperwten en citroenaus

Voor dit recept heb ik een kleine soort pasta gebruikt. De verse doperwten beetgaar gekookt. Alles samengevoegd met een saus van crème fraîche met knoflook, verse peterselie, tijm, oregano en citroensap. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse pasta met verse doperwten en citroenaus te bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar in flink wat water met de kruidenbouillontablet. Als de pasta beetgaar is afgieten (in zeef of vergiet).(Bewaar een klein beetje van het kookvocht)
  2. Haal de doperwten uit de dop en kook de doperwten beetgaar in een klein laagje water zonder zout  (zout maakt de erwten taai). Laat de doperwten uitlekken in een vergiet of zeef.
  3. Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin op een lage warmtebron de geperste knoflook tot de knoflook gaat geuren. Doe de crème fraîche erbij, samen met de chilivlokken, gedroogde  tijm en oregano. Maak de saus op smaak met het citroensap en wat zout en peper.
  4. Meng de pasta en doperwten door de crème fraîche-saus. Giet eventueel wat van het kookvocht erdoor om het geheel wat smeuïger te maken. 
  5. Bestrooi de pasta met geraspte  Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. (ben ik zelf vergeten). Giet er eventueel nog een klein scheutje olijfolie over.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Elke zomer koop ik wel een keer verse doperwten. Dit keer wilde ik er eens iets anders mee doen dan gewoon koken en opdienen met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees.
Op een site van Culy kwam ik een recept van Zomerpasta met doperwtensaus tegen. Ik heb een deel van dat recept aangehouden (zoals kruiden etc.) Verder heb ik er mijn eigen recept van gemaakt
Lekker met een salade met feta en olijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst