Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde gevulde tomaten en tagliatelle met basilicumsaus
PT20M
Gegratineerde gevulde tomaten en tagliatelle met basilicumsaus
De tagliatelle met basilicumsaus en de gegrilde tomaten vormen samen een verrukkelijk vegetarisch hoofdgerecht. De tomaten zijn gevuld met verse kruiden en kaas. De basilicumsaus bestaat uit o.a. basilicum, crème fraîche en Parmezaanse kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Tessa Kiros - TWAALF, een jaar uit de Toscaanse keuken.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde gevulde tomaten en tagliatelle met basilicumsaus te bereiden
- GEVULDE TOMATEN: Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten, dep ze droog en snij ze overlangs doormidden. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees klein. Schik de tomaten in de ovenschaal met het snijvlak omhoog. Bestrooi ze met een beetje zout. Schep het overgebleven vruchtvlees van de tomaten om met de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, kaas, broodkruim en/of paneermeel. Schep er 4 eetlepels olijfolie door en wat peper en zout. Vul de tomaten met dit mengsel. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie. Zet de tomaten 20 - 30 minuten in het midden van de oven tot ze
gaar zijn en licht kleuren. - TAGLIATELLE met BASILICUMSAUS: Klop voor de saus de crème fraîche, Parmezaanse kaas, zachte boter, eidooier, peper en basilicum door elkaar.
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer de basilicum-saus door de hete tagliatelle en dien op samen met de gegrilde tomaten
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De gegratineerde tomaten kun je zowel koud als warm serveren. Een heerlijke combinatie met de tagliatelle met basilicumsaus.