In plaats van tgliatelle vinden wij spaghetti ook erg lekker erbij
Zet nog een schaaltje vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino op tafel.
Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met basilicumsaus en gegrilde tomaten
PT20M
Tagliatelle met basilicumsaus en gegrilde tomaten
Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. De tagliatelle wordt gemengd met een saus met versgehakte basilicum. De gegrilde tomaten zijn gevuld met verse groene kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met basilicumsaus en gegrilde tomaten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij een kapje af van de tomaten. Zet de tomaten met de bolle kant naar beneden in een ovenvaste schaal. Bestrooi de tomaten rijkelijk met peper, zout, knoflook, peterselie, rozemarijn en olijfolie.
- Bak de tomaten 25 minuten in het midden van de oven.
Tagliatelle: Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.- Klop voor de saus de crème fraîche, Parmezaanse kaas, zachte boter, eidooier, peper en basilicum door elkaar. Roer de basilicumsaus door de hete tagliatelle en dien op samen met de gegrilde tomaten.