Recept
« Terug naar recepten
Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout)
PT120M
Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout)
Niet te verwarren met 'Ragù Bolognese' want dat is echt een tomatensaus
met rundergehakt.
Dit heerlijke Italiaanse runderstoofpotje wordt natuurlijk geserveerd met
pasta. Niet gewoon spaghetti maar van die lange brede slierten zodat de
saus er goed aan blijft hangen.
Ik heb het recept voor 8 personen gemaakt omdat het een makkelijk te
maken gerecht was voor een wat groter gezelschap. Deel alles gewoon
door 2 en het is voor 4 personen
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Irishbeef. Door mij aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout) te bereiden
- Verwarm olie in een pan en bak daarin de spekreepjes. Voeg de fijngesneden wortel, ui en bleekselderij toe, bak dit 2 minuutjes op een hoog vuur.
- Voeg het in dobbelsteentjes gesneden vlees toe, schep het met een houten lepel door elkaar en bak het tot het vlees dichtgeschroeid is.
- Schenk de wijn erbij en laat het 2 à 3 minuten pruttelen.
- Voeg de tomaten, tijm, salie, laurier, peterselie, peper en zout toe. Als je van wat meer pit houd voeg dan een ½ tl gedroogde chilipeper toe.
- Schep alles goed door elkaar en laat het nog ongeveer 2 minuutjes pruttelen.
- Voeg de bouillon toe, breng het aan de kook en draai het vuur klein. Laat dit zo nog ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven. Het vlees moet zacht zijn maar nog (net) niet uit elkaar vallen.
- Blijf af en toe door de pan roeren, het is heel goed mogelijk dat je af en toe nog een beetje bouillon of water toe moet voegen.
- Kook op het laatst de pasta (volgens de gebruiksaanwijzing) in een grote pan kokend water en voeg een beetje olijfolie aan het kookwater toe.
- Voordat je de gekookte pasta door de saus mengt haal je er even de kruiden takjes en blaadjes uit.
- Zet (vers) geraspte Pecorino of Parmezaan op tafel zodat iedereen deze zelf kan toevoegen.