Recept
« Terug naar recepten
Klassieke ossenstaartsoep
PT180M
Klassieke ossenstaartsoep
Al bladerend door het oudste kookboek dat ik in mijn bezit heb, dat dateert
uit 1937!!! (1e druk 1932) en zelfs nog in de oude spelling geschreven,
kwam ik een recept tegen van ossestaartsoep.
Nog nooit eerder gemaakt en dus maar eens proberen. Een 'ossenstaart'
op de kop getikt en aan de slag. Het recept heb ik naar eigen inzicht een
beetje aangepast en de bereidingswijze in hedendaagse en makkelijk te
begrijpen taal vertaald.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oud kookboek. Zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke ossenstaartsoep te bereiden
- Smelt de boter en bak hierin de ossenstaart rondom bruin, voeg de grofgesneden ui, wortel en bleekselderij toe en laat het samen mooi bruin bakken. Hierdoor ontstaat de 'bruine' kleur van de soep.
- Voeg de tomatenpuree, laurier, tijm, salie, kruidnagels, peperkorrels, en foelie toe en schep het allemaal door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en laat dit minimaal 3 uur (maar nog liever 4 of 5 uur) zachtjes op een klein pitje trekken.
- Haal het vlees eruit, laat het een beetje afkoelen, haal het vlees van de botten en snij of trek het in kleine stukjes.
- Schep met een schuimspaan alle groenten en kruiden uit de soep. (Je kunt de soep ook door een passeerdoek of schone handdoek doen).
- Snij de champignons en peentjes in schijfjes en bak ze heel even aan in een wok, en doe ze dan in de soep. Doe het fijngesneden vlees er ook weer terug in.
- Voeg de fijngesneden bladselderij toe en laat de soep nog even zachtjes koken tot de groenten de gewenste gaarheid hebben (+/- 10 minuten) - Maak de soep af met een klein scheutje worcestersaus en de Madeira.
- Garneer de soep met de fijngesneden lente ui.