Ik ben dol op salades en verzin dan ook elke keer weer andere combinaties.
Hou je niet van geitenkaas dan is een lekkere oude of overjarige kaas er ook heel lekker over.
Recept
« Terug naar recepten
Gemengde rucolasalade
PT20M
Gemengde rucolasalade
Deze verrukkelijke rucolasalade bestaat uit kerstomaatjes, snackkomkommer, olijven, kappertjes en reepjes harde geitenkaas. Overgoten met een heerlijke dressing.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde rucolasalade te bereiden
- Maak de de dressing door alle ingredienten onder "Dressing" door elkaar te mengen.
- Snij de kerstomaatjes in vieren.
- Snij de snack komkommer in smalle plakjes
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Snij smalle dunne plakjes van de geitenkaas.
- Verdeel de rucola over een platte schaal.
- Meng de sjalotjes, kerstomaatjes, komkommerplakjes, olijven en kappertjes door elkaar. Verdeel dit over de rucola.
- Garneer met de plakjes kaas (zie foto)
- Verdeel de dressing over de salade.