Recept
« Terug naar recepten
Griekse linzensalade met feta en rucola
PT15M
Griekse linzensalade met feta en rucola
Zomertijd dus tijd voor een lekkere salade. Dieze salade bestaat uit linzen uit een blikje met o.a. tomaten, uien, knoflook en olijven. Ook lekker bij de bbq.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse linzensalade met feta en rucola te bereiden
- Doe de uitgelekte linzen in een schaal.
- Meng de olie, azijn, honing, gedroogde oregano, knoflooksnippers en zwarte peper door elkaar. Proef de dressing en voeg eventueel nog wat van het een en ander toe tot je de dressing lekker vindt.
- Snijd de tomaatjes in vieren. Meng de tomaten en de uiringen door de linzensalade.
- Verdeel de rucola over de schaal.
- Garneer de salade met de olijven en de verkruimel de feta. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij aten deze salade met donker stokbrood bij de lunch.