Recept
« Terug naar recepten
Grieks hapje met warme feta, tomaat en olijven
PT15M
Grieks hapje met warme feta, tomaat en olijven
De tomaat en olijven worden door elkaar gemengd. De feta gaat er bovenop en zo de oven in. Het is de bedoeling dat de feta gaat smelten op de tomaat en olijven. Heerlijk bij de lunch of als borrelhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks hapje met warme feta, tomaat en olijven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Meng de stukjes tomaten, olijven, lente-uitjes, kappertjes en oregano door elkaar in een ovenchaal. Maak op smaak met peper en zout.
- Leg de stukjes feta erop. Druppel wat olijfolie over de feta.
- Zet de schaal plm. 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de feta is gesmolten.
- Lekker met boerenbrood of stokbrood.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Dit recept heb ik gemaakt bij de lunch voor een familielid die vegetarisch eet. We hebben ervan gesmuld.