Dit is één van mijn succesrecepten. Zo gemakkelijk te maken en zo lekker en gezond. De zalm is niet te droog maar precies goed.
Zonder koolhydraten. Past in een mediterraan dieet.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
PT15M
Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
De gekruide zalm wordt verpakt in Parmaham en gaat zonder vooraf te bakken in de rauwe tomatensaus de oven in. Dus gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. De tomatensaus kun je al ruim tevoren maken. Zalmfilet kruiden, inpakken in de ham en in de saus leggen. Dan even in de oven en smullen maar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Kruid de zalmfilet met zout en (lemon)peper. Verpak de zalmfilet in de ham.
- Meng de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook en oregano in een ovenschaal en maak op smaak met peper en zout.
- Leg de in de ham verpakte vis op de koude niet gekookte saus. Sprenkel wat olijfolie en citroensap over de vis.
- Zet de schaal plm. 15 tot 18 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. De zalm is dan precies goed
- Garneer de zalm voor het opdienen eventueel met wat rucola.