Volgende keer laat ik de schaal minstens 30 minuten in de oven en laat de feta smelten.
Lekker met stokbrood of een lekker bruin broodje.
Heerlijk ook als voorgerecht, bijgerecht of hapje.
Recept
« Terug naar recepten
Warme feta met tomaat en olijven uit de oven
PT25M
Warme feta met tomaat en olijven uit de oven
Lekker Grieks hapje. We hebben hiervan gesmuld. Het is zo gemakkelijk te maken. Mijn feta had eigenlijk iets langer in de oven gemoeten zodat de feta gesmolten zou zijn. Dat was bij mij niet het geval maar het smaakte toch heerlijk. Volgende keer langer in de oven dan 20 minuten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme feta met tomaat en olijven uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Meng de stukjes tomaten, olijven, lente-uitjes en oregano door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Verdeel het tomatenmengsel over de bodem van de vuurvaste schaal en leg de stukjes feta erop. Druppel wat olijfolie over de feta.
- Zet de schaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.