KookJij

Warme feta met tomaat en olijven uit de oven

Lekker Grieks hapje. We hebben hiervan gesmuld. Het is zo gemakkelijk te maken. Mijn feta had eigenlijk iets langer in de oven gemoeten zodat de feta gesmolten zou zijn. Dat was bij mij niet het geval maar het smaakte toch heerlijk. Volgende keer langer in de oven dan 20 minuten.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme feta met tomaat en olijven uit de oven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Meng de stukjes tomaten, olijven, lente-uitjes en oregano door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het tomatenmengsel over de bodem van de vuurvaste schaal en leg de stukjes feta erop. Druppel wat olijfolie over de feta.
  4. Zet de schaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Volgende keer laat ik de schaal minstens 30 minuten in de oven en laat de feta smelten.
Lekker met stokbrood of een lekker bruin broodje.
Heerlijk ook als voorgerecht, bijgerecht of hapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst