Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel Indische andijvie met gehakt spekjes en aardappelstamp
PT20M
Ovenschotel Indische andijvie met gehakt spekjes en aardappelstamp
In dit recept zijn de aardappelen alleen maar gestampt en is er geen puree van gemaakt. Net zo lekker en minder machtig. De andijvie krijgt door de toevoeging van ketjap en sambal een andere smaak. Dus ook voor andijvie-haters.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel Indische andijvie met gehakt spekjes en aardappelstamp te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en laat ze na het afgieten even goed droogstomen. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper.
- Was de andijvie en snij de andijvie in reepjes. Kook de andijvie beetgaar. Laat heel goed uitlekken in een vergiet.
Doe de andijvie onderin de ovenschaal. Roer het losgeklopte ei en de paneermeel door de andijvie. Kruid de andijvie met peper, zout en nootmuskaat. - Verhit de olie in de Koekenpan. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Haal ze uit de pan.
- Bak het gehakt in het overgebleven vet rul en bruin. Doe de uien en knoflook erbij en bak dit mee tot glazig. Doe het kerriepoeder erbij en bak dit mee tot het gaat geuren. Maak het gehakt op smaak met sambal, ketjap, zout en peper.
- Roer het gehakt en de spekreepjes door de andijvie.
- Verdeel de gestampte aardappelen over de andijvie.
- Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze ovenschotel is ook lekker met witlof.