Deze ovenschotel aten we lang geleden bij een vriendin. We vonden het erg lekker en natuurlijk recept mee. Gisteren eindelijk zelf gemaakt en we hebben gesmuld. Ik heb toen wel e.e.a. aangepast. Namelijk zelf geen kaas gebruikt, maar
de schotel afgedekt met aardappelpuree met wat klontjes boter en toen in de oven.
Allebei de ovenschotels vonden we erg lekker
Recept
« Terug naar recepten
Pittige witlof van Femmy, een lekkere Indisch gekruide witlofschotel
PT25M
Pittige witlof van Femmy, een lekkere Indisch gekruide witlofschotel
Een Indonesisch gekruide witlofschotel met gehakt en aardappelpuree. Dit recept kreeg ik van een vriendin.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
aangepast recept van vriendin Femmy
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige witlof van Femmy, een lekkere Indisch gekruide witlofschotel te bereiden
- Witlof wassen. Aan de onderkant een plakje afsnijden. Grote stuiken witlof eventueel in de lengte halveren.
- Ui en knoflook pellen en fijn snijden.
- Witlof beetgaar koken (plm. 10 - 15 minuten) in water met zout. Witlof goed uitlekken in een vergiet (eventueel nog wat uitdrukken!).
- Tartaar of rundergehakt rul bakken. Gesnipperde ui en knoflook meebakken.
- Gehakt op smaak maken met sambal en ketjap.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- In ovenschaal eerst de gehaktmassa en daar op de goed uitgelekte struikjes witlof.
- Strooi de kaas over de witlof.
- Zet de schaal plm. 20 -30 minuten in het midden van de warme oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft.