KookJij

Pittige witlof van Femmy, een lekkere Indisch gekruide witlofschotel

Een Indonesisch gekruide witlofschotel met gehakt en aardappelpuree. Dit recept kreeg ik van een vriendin.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: aangepast recept van vriendin Femmy
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige witlof van Femmy, een lekkere Indisch gekruide witlofschotel te bereiden

  1. Witlof wassen. Aan de onderkant een plakje afsnijden. Grote stuiken witlof eventueel in de lengte halveren.
  2. Ui en knoflook pellen en fijn snijden.
  3. Witlof beetgaar koken (plm. 10 - 15 minuten) in water met zout. Witlof goed uitlekken in een vergiet (eventueel nog wat uitdrukken!).
  4. Tartaar of rundergehakt rul bakken. Gesnipperde ui en knoflook meebakken.
  5. Gehakt op smaak maken met sambal en ketjap.
  6. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  7. In ovenschaal eerst de gehaktmassa en daar op de goed uitgelekte struikjes witlof.
  8. Strooi de kaas over de witlof.
  9. Zet de schaal plm. 20 -30 minuten in het midden van de warme oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze ovenschotel aten we lang geleden bij een vriendin. We vonden het erg lekker en natuurlijk recept mee. Gisteren eindelijk zelf gemaakt en we hebben gesmuld. Ik heb toen wel e.e.a. aangepast. Namelijk zelf geen kaas gebruikt, maar
de schotel afgedekt met aardappelpuree met wat klontjes boter en toen in de oven.
Allebei de ovenschotels vonden we erg lekker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst