KookJij

Spinazie ovenschotel, tikkeltje Indisch

Een heerlijke ovenschotel! Beetje zoet, beetje pit... Makkelijk om voor te bereiden als je gasten krijgt. Ik heb in ieder geval nog nooit een slecht cijfer gekregen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie ovenschotel, tikkeltje Indisch te bereiden

Pel en snipper de ui, bak deze glazig, voeg de knoflook toe, rul dan het gehakt, voeg scheutje ketjap en tl. sambal toe, vermeng dit met de spinazie. Evt. wat zout naar smaak. Bereid intussen de puree, en roer er op het laatst de ananasstukjes door. Vet de ovenschaal in, op de bodem het spinaziemengsel en dan de puree. Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas, evt. wat kleine klontjes boter erop. De oven voorverwarmen op 175 gr., dan voor ong. 30-40 minuten in het midden van de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Goed gegokt heb ook 450 gr genomen en was zeker voldoende ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Excuses voor de late reactie :-( Ik gebruik een pak van 450 gram. Fijn dat jullie er van genoten hebben! Leuke foto ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een heerlijk geslaagd gerecht de schotel was helemaal leeg. Moet toegeven met de ananas erbij was de kers op de taart ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Awel als de mannen komen eten zondag komt dit gerechtje op tafel, ben benieuwd ;-)
Gebruik je 500 gr spinazie???, hoor het wel van je :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het heeft even geduurd.... Was weer een heerlijk maaltje! :-)
derbyke

derbyke zegt:
Ik wacht op de foto, ben benieuwd :);):p
Anna

Anna zegt:
Zeker doen, hier zijn ze er allemaal gek op:D:D Ook gauw weer eens maken, al is het maar voor de foto:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Zuurkool met ananas ;)Spinazie met ananas ;)denk toch dat ik het eens moet gaan proberen :);):p
Anna

Anna zegt:
Dom, dom;) Zal het in de oren knopen en de volgende keer op de gevoelige plaat vastleggen. Of als een ander het gerecht maakt, ik plaats de foto er graag bij;):D:p
gea

gea zegt:
'k Zie dat jij hier helemaal geen foto bij hebt geplaatst??? :(:(;)
Anna

Anna zegt:
Haha! Beetje vreemd is niets mis mee;);) En juist door er lekker veel geraspte kaas over te doen, is dit zo'n heerlijke combi:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Ik probeer het dan wel, misschien in combinatie. Ik vind ananas vaak de overhand krijgen. :?:? Gegrild van de BBQ vind ik het wel lekker. Zo vindt ik perziken uit blik lekkerder dan verse, vreemde mensen zijn we eigenlijk hé.;);) Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Toch jammer, die ananas maakt het juist zo compleet! Pittig met zoet, heerlijk;);) Ik liever geen verse ananas, reageert mijn tong heel vervelend op:(:? Maar uit blik gaat prima;);) Toch maar eens proberen?:p
Groetjes,
Anna.:D:D
slaatje

slaatje zegt:
Ik kom bij toeval weer op dit recept terecht, ik heb het toen gemaakt, zonder ananas want daar houden wij niet van, en het was erg lekker. Toch maar weer eens maken. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen!;);)