KookJij

Thaise groenten met kip uit de wok

Thais eten verveelt nooit. Verse groenten uit de wok en kip, hoe gezond wil je het hebben. Maar gezond kan ook heel erg lekker zijn, dat blijkt wel uit dit gerecht. En ben je eenmaal, zoals ik, verslingerd aan de Thaise keuken dan is dit weer eens een keer een leuke afwisseling.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise groenten met kip uit de wok te bereiden

  1. Aubergine in vieren snijden en in ruim water met zout 3 minuten laten koken, daarna laten uitlekken en in blokjes snijden.
  2. Oesterzwammen scheuren, sjalot in ringen snijden, peper en koriander fijnsnijden, knoflook en gember fijnhakken.
  3. Olie in de wok verwarmen en hierin de knoflook en peper fruiten, daarna de kipfilet toevoegen en wokken.
  4. Voeg dan de gember, vissaus en de sojasaus toe, als het vlees bijna gaar is de aubergine, asperges, oesterzwammen en sjalotjes erbij.
  5. Als laatste de koriander toevoegen, hou eventueel een paar takjes achter voor de garnering.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Thai jasmin rijst of rijstnoedels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst