Recept
« Terug naar recepten
Wokschotel met kip en veel verse groenten
PT30M
Wokschotel met kip en veel verse groenten
Deze wokschotel bevat veel verse groenten zoals, paprika, groene aspergetips, oesterzwammen, Chinese kool en ui. Het leuke is dat de meeste mensen veel meer groenten eten en lusten als ze in een of andere wokschotel of eenpansgerecht verwerkt zijn. Deze kleurrijke combinatie is tegelijkertijd een vitaminenbom.
Ik heb het geheel een Thaise twist gegeven door er vissaus, oestersaus, sojasaus en rietsuiker aan toe te voegen. Ook een rood pepertje en een bolletje knoflook mogen natuurlijk niet ontbreken.
Als garnering heb ik in dit gerecht cashewnoten gebruikt. Je kunt ook met koriander en/of lente ui garneren.
TIP: Vervang de kipfilet eens een keer door grote garnalen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wokschotel met kip en veel verse groenten te bereiden
- Scheur de oesterzwammen in reepjes, snij de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de Chinese kool heel fijn, snij de aspergetips doormidden en blancheer ze 2 tot 3 minuten in kokend water en laat ze daarna goed uitlekken, hak de knoflook en de rode peper fijn, snij de kipfilet in blokjes.
- Verwarm zonnebloem olie in een wok en fruit er de knoflook met de peper in, voeg de blokjes kipfilet toe en roerbak totdat de kip bijna gaar is.
- Voeg de ui en de oesterzwammen toe, daarna de paprika en de aspergetips
voeg daarna de Chinese kool toe en als laatste gaan de vissaus, sojasaus, oestersaus en rietsuiker erbij.