KookJij

Ovenschotel op de boeren buiten

Een heerlijk ovenschotel op de boeren buiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel op de boeren buiten te bereiden

Aardappelen in blokjes snijden en half gaar koken in licht gezouten water.
Wortelen in fijne ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Brocolli in roosjes in roosjes verdelen.
Tomaten grovere stukjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Deze groenten licht opwokken in olijfolie, kruiden en als laatste de erwten en tomaten toevoegen.
Vlees in stukjes snijden.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruid deze met peper, muskaatnoot en voeg de mosterd toe.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter en verdeel de aardappelen in de schotel.
Vervolgens het vlees, mozzarella, groenten, saus erover verdelen.
Eindig met de provolone kaas, chapelure en boter.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 220 gr en laat 30 min bakken.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst