Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel op de boeren buiten
PT45M
Ovenschotel op de boeren buiten
Een heerlijk ovenschotel op de boeren buiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel op de boeren buiten te bereiden
Aardappelen in blokjes snijden en half gaar koken in licht gezouten water.
Wortelen in fijne ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Brocolli in roosjes in roosjes verdelen.
Tomaten grovere stukjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Deze groenten licht opwokken in olijfolie, kruiden en als laatste de erwten en tomaten toevoegen.
Vlees in stukjes snijden.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruid deze met peper, muskaatnoot en voeg de mosterd toe.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter en verdeel de aardappelen in de schotel.
Vervolgens het vlees, mozzarella, groenten, saus erover verdelen.
Eindig met de provolone kaas, chapelure en boter.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 220 gr en laat 30 min bakken.
Wortelen in fijne ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Brocolli in roosjes in roosjes verdelen.
Tomaten grovere stukjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Deze groenten licht opwokken in olijfolie, kruiden en als laatste de erwten en tomaten toevoegen.
Vlees in stukjes snijden.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruid deze met peper, muskaatnoot en voeg de mosterd toe.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter en verdeel de aardappelen in de schotel.
Vervolgens het vlees, mozzarella, groenten, saus erover verdelen.
Eindig met de provolone kaas, chapelure en boter.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 220 gr en laat 30 min bakken.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.