Klik op foto om te vergroten.
Het vlees kan ingevroren worden.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: groenten puree omringd door rundsvlees
PT140M
Dagschotel: groenten puree omringd door rundsvlees
Een heerlijk dagschotel: groenten puree omringd door rundsvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: groenten puree omringd door rundsvlees te bereiden
Paprika's in grove stukken snijden.
Ajuinen halveren en in 3 snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Wortelen in dikke ringen snijden.
Het rundvlees even kort dicht schroeien in boter.
Het gehakt kruiden met mosterd, tabasco en peper voeg het eike en chapelure toe en meng dit alles zeer goed.
Rol mooie balletjes en bak deze even aan in boter.
De kruiden met look en olijfolie goed fijn malen door de vijzel.
Verdeel de groenten, het vlees in een braadslee of gietijzeren pot meng de kruiden eronder en ledig het fles kriek erover.
Laat op een zacht vuur +/- 120 min sudderen.
Voor het opdienen de saus een beetje binden.
Paprika's in kleine blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Butternut of flespompoen voor sommige kookjij liefhebbers ;-) in fijne blokjes snijden.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren kruid naar smaak.
De groenten beetgaar gekruid aanstoven, voeg deze bij de puree en indien nodig wat olijfolie eronder mengen.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Ajuinen halveren en in 3 snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Wortelen in dikke ringen snijden.
Het rundvlees even kort dicht schroeien in boter.
Het gehakt kruiden met mosterd, tabasco en peper voeg het eike en chapelure toe en meng dit alles zeer goed.
Rol mooie balletjes en bak deze even aan in boter.
De kruiden met look en olijfolie goed fijn malen door de vijzel.
Verdeel de groenten, het vlees in een braadslee of gietijzeren pot meng de kruiden eronder en ledig het fles kriek erover.
Laat op een zacht vuur +/- 120 min sudderen.
Voor het opdienen de saus een beetje binden.
Paprika's in kleine blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Butternut of flespompoen voor sommige kookjij liefhebbers ;-) in fijne blokjes snijden.
Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren kruid naar smaak.
De groenten beetgaar gekruid aanstoven, voeg deze bij de puree en indien nodig wat olijfolie eronder mengen.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.