KookJij

Hutsepot in het vagevuur met lucifer

Een heerlijk hutsepot in het vagevuur met lucifer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutsepot in het vagevuur met lucifer te bereiden

Tomaten in 6 snijden.
Spruiten heel laten.
Raapjes in grove stukken snijden.
Ajuinen in grove stukken snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Aardappelen in vier snijden.
Wortel in grove stukken snijden.
Look in grove stukken snijden.
Hoevekip goed spoelen zowel binnenkant als buitenkant, dep goed droog. Besmeer de binnenkant in met mosterd en vul zo goed mogelijk met alle ingrediënten, poten vastbinden met keukentouw.
De buitenkant insmeren met kurkuma bak de kip zo goed mogelijk aan in olijfolie en boter.
Leg de kip in een gietijzer braadpot, verdeel alle ingrediënten toe en kruid zeer goed naar smaak.
Je kan tijdens het stoven nog bijkruiden.
Vermeng het bier samen met het water al roerend onder het braadvocht van de gebakken kip. Voeg dit bij de kip.
Laat dit alles op een zeer klein vuur sudderen +/-120 min.
Bedruip de kip regelmatig met het vocht.
Serveer deze heerlijke hutsepot zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anna bv. rammenas, koolrabi, venkel enz.... gewoon in de stoofpot of tajine wat je het lekkerste vind ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me heerlijk, Hilde! Ik ben gek op dit soort gerechtjes :-) De raapjes zijn hier niet zo makkelijk verkrijgbaar, daar zal ik een alternatief voor moeten zoeken.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Gerard dat het recept zo in de smaak viel.
Ja over de flespompoen gelijk jij het noemt is het correct Nederlands, hier in Belgie word ze verkocht als butternut en eerlijk gezegd ze is echt zo zacht als een boternoot. Het voornaamste is dat het gesmaakt heeft. Als de pompoen maar een naam heeft ;-) groetjes van ons 3tjes
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Dag Hilde, lekker. Heb het vanavond laat enigszins aangepast gemaakt. Iedereen (3 man/vrouw) was enthousiast. Maar waarom toch die rare butternut? Dat heet in het Nederlands (en OOK) in het Vlaams): flespompoen: veel leuker, beeldender en origineler dan die rare Engelse benaming. Ik heb derhalve flespompoen gebruikt, de rest gaat in een soepke.