Recept
« Terug naar recepten
Hutsepot in het vagevuur met lucifer
PT150M
Hutsepot in het vagevuur met lucifer
Een heerlijk hutsepot in het vagevuur met lucifer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutsepot in het vagevuur met lucifer te bereiden
Tomaten in 6 snijden.
Spruiten heel laten.
Raapjes in grove stukken snijden.
Ajuinen in grove stukken snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Aardappelen in vier snijden.
Wortel in grove stukken snijden.
Look in grove stukken snijden.
Hoevekip goed spoelen zowel binnenkant als buitenkant, dep goed droog. Besmeer de binnenkant in met mosterd en vul zo goed mogelijk met alle ingrediënten, poten vastbinden met keukentouw.
De buitenkant insmeren met kurkuma bak de kip zo goed mogelijk aan in olijfolie en boter.
Leg de kip in een gietijzer braadpot, verdeel alle ingrediënten toe en kruid zeer goed naar smaak.
Je kan tijdens het stoven nog bijkruiden.
Vermeng het bier samen met het water al roerend onder het braadvocht van de gebakken kip. Voeg dit bij de kip.
Laat dit alles op een zeer klein vuur sudderen +/-120 min.
Bedruip de kip regelmatig met het vocht.
Serveer deze heerlijke hutsepot zeer warm.
Spruiten heel laten.
Raapjes in grove stukken snijden.
Ajuinen in grove stukken snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Aardappelen in vier snijden.
Wortel in grove stukken snijden.
Look in grove stukken snijden.
Hoevekip goed spoelen zowel binnenkant als buitenkant, dep goed droog. Besmeer de binnenkant in met mosterd en vul zo goed mogelijk met alle ingrediënten, poten vastbinden met keukentouw.
De buitenkant insmeren met kurkuma bak de kip zo goed mogelijk aan in olijfolie en boter.
Leg de kip in een gietijzer braadpot, verdeel alle ingrediënten toe en kruid zeer goed naar smaak.
Je kan tijdens het stoven nog bijkruiden.
Vermeng het bier samen met het water al roerend onder het braadvocht van de gebakken kip. Voeg dit bij de kip.
Laat dit alles op een zeer klein vuur sudderen +/-120 min.
Bedruip de kip regelmatig met het vocht.
Serveer deze heerlijke hutsepot zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Ja over de flespompoen gelijk jij het noemt is het correct Nederlands, hier in Belgie word ze verkocht als butternut en eerlijk gezegd ze is echt zo zacht als een boternoot. Het voornaamste is dat het gesmaakt heeft. Als de pompoen maar een naam heeft ;-) groetjes van ons 3tjes
Gerard van der Leeuw zegt:
Hilde Dumont zegt: