KookJij

Rundsstoofvlees van de chef

Een heerlijk rundsstoofvlees van de chef recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundsstoofvlees van de chef te bereiden

Paprika's in grove stukken snijden.
Ajuinen halveren en in 3 snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Wortelen in dikke ringen snijden.
Het rundvlees even kort dicht schroeien in boter.
Het gehakt kruiden met mosterd, tabasco en peper voeg het eike en chapelure toe en meng dit alles zeer goed.
Rol mooie balletjes en bak deze even aan in boter.
De kruiden met look en olijfolie goed fijn malen door de vijzel.
Verdeel de groenten, het vlees in een braadslee of gietijzeren pot meng de kruiden eronder en ledig het fles kriek erover.
Laat op een zacht vuur +/- 120 min sudderen.
Voor het opdienen de saus een beetje binden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Leny,
Chapelure is de Belgische benaming voor paneermeel en butternut wordt bij ons flespompoen genoemd. (zie foto)
Groetjes,
Anna.
leny dubois

leny dubois zegt:
Wat is chapelure en butternut is dat boter? Ik wil dat graag weten om het recept te kunnen maken. grt leny