Recept
« Terug naar recepten
Rundsstoofvlees van de chef
PT140M
Rundsstoofvlees van de chef
Een heerlijk rundsstoofvlees van de chef recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rundsstoofvlees van de chef te bereiden
Paprika's in grove stukken snijden.
Ajuinen halveren en in 3 snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Wortelen in dikke ringen snijden.
Het rundvlees even kort dicht schroeien in boter.
Het gehakt kruiden met mosterd, tabasco en peper voeg het eike en chapelure toe en meng dit alles zeer goed.
Rol mooie balletjes en bak deze even aan in boter.
De kruiden met look en olijfolie goed fijn malen door de vijzel.
Verdeel de groenten, het vlees in een braadslee of gietijzeren pot meng de kruiden eronder en ledig het fles kriek erover.
Laat op een zacht vuur +/- 120 min sudderen.
Voor het opdienen de saus een beetje binden.
Ajuinen halveren en in 3 snijden.
Butternut in grove stukken snijden.
Wortelen in dikke ringen snijden.
Het rundvlees even kort dicht schroeien in boter.
Het gehakt kruiden met mosterd, tabasco en peper voeg het eike en chapelure toe en meng dit alles zeer goed.
Rol mooie balletjes en bak deze even aan in boter.
De kruiden met look en olijfolie goed fijn malen door de vijzel.
Verdeel de groenten, het vlees in een braadslee of gietijzeren pot meng de kruiden eronder en ledig het fles kriek erover.
Laat op een zacht vuur +/- 120 min sudderen.
Voor het opdienen de saus een beetje binden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
leny dubois zegt:
Anna Koudys zegt:
Chapelure is de Belgische benaming voor paneermeel en butternut wordt bij ons flespompoen genoemd. (zie foto)
Groetjes,
Anna.