Recept
« Terug naar recepten
Vlees: kwartels met heerlijke groenten vergezeld van zoete aardappel
PT120M
Vlees: kwartels met heerlijke groenten vergezeld van zoete aardappel
Kwartels deze kan je bereiden in een stoofpot of tajine.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlees: kwartels met heerlijke groenten vergezeld van zoete aardappel te bereiden
- De zoete aardappel in dikke schijven snijden, de andere stukken daar wordt puree van gemaakt. Kook de dikke schjiven beetgaar in licht gezouten water de andere stukken evenzeer gaar koken deze worden gepureerd en gekruid en de goede boter eronder mengen. Spuit de puree op de schijven zoete ardappel. Kwartels spoelen en droogdeppen. Maak een marinade van de kruiden, leffe en olijfolie voeg de kwartels toe laat +/- 12 uur marineren. Pastinaak in grove stukken snijden, wortel in stukken snijden, ajuin grof snijden evenzeer de tomaten. Haal de kwartels uit de marinade deze droogdeppen en aan alle kanten even aanbakken in olijfolie. De tajine of stoofpot goed laten opwarmen voeg de marinade, groenten en kwartels toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat nu maar zachtjes pruttelen. Warm de schijven met puree terug op dien deze samen op bord met de kwartels en de groenten.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: