Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: duo van aardappelen met vergeten groenten vergezeld met balletjes in een heerlijke groentensaus
PT40M
Dagschotel: duo van aardappelen met vergeten groenten vergezeld met balletjes in een heerlijke groentensaus
Voor een spotprijsje maak je deze dagschotel
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: duo van aardappelen met vergeten groenten vergezeld met balletjes in een heerlijke groentensaus te bereiden
- Meng het gehakt met het eike, chapelure, mosterd en kruiden rol er mooie balletjes van. Bak deze gaar in een beetje boter.
- Voor de saus: groenten schillen en in fijne blokjes snijden. Deze opstoven in een beetje boter, kruiden de look uitgeperst toevoegen. Pepertje ontdoen van zaadjes en in zeerkleine stukjes snijden, deze evenzeer toevoegen bij de groenten. Houd een beetje van de groenten apart voor afgarnering. Neem een grote maatbeker doe de ingredienten erin samen met de melk. Dit alles goed mixen, warm de saus terug op voeg de balletjes toe indien nodig bijkruiden.
- Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken, deze purerenen kruiden. De zoete aardappel in blokjes snijdenen beetgaar koken. Meng deze aardappelen en voeg een scheut olijfolie toe.
- Serveer alles zeer warm op bord en werk af met de overschot van groenten.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: