KookJij

Tajine heerlijk gevuld met herfstgroenten en kwarteltjes

We mogen ons verwachten op koude herfstdagen een goed gevulde tajine gerecht smaakt dan overheerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine heerlijk gevuld met herfstgroenten en kwarteltjes te bereiden

  1. Indien nodig de kwartels ontdoen van de ingewanden en deze goed spoelen en droogdeppen. Maak een marinade van de kruiden, leffe en olijfolie voeg de kwartels toe  laat deze +/- 12 uur marineren. Pastinaak in grove stukken snijden, wortel in stukken snijden, ajuin grof snijden evenzeer de tomaten. Bak de drooggedepte kwartels aan alle kanten even bruin aan in olijfolie. Tajine goed opwarmen voeg een deel van de marinade toe en de kwartels. De groenten toevoegen zet het vuur op een klein pitje deksel op de tajine en laat nu alles maar heerlijk sudderen. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Oh, zal eens bij onze Lidl gaan kijken, al verkopen ze vaak weer nét andere artikelen dan bij jullie. Puree is inderdaad een lekkere optie! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Natuurlijk kan je er ook piepers of krieltjes aan toevoegen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Geen piepers lieve meid dit gerecht werd geserveerd met dikke schijven zoete aardappel en daarop een toefje gespoten pastinaak puree met zeer fijn gesneden zoete aardappel eronder gemengd. Deze kwartels waren te koop in de Lidl voor een spotprijsje 3.99 euro voor 4 stuks. Dan kan je toch geen honger lijden hé ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmmmmm....... zal eens kijken volgende week of ze hier ook kwartels op de markt hebben. :-) Doe je er ook nog iets van piepers bij? Of misschien op het laatst wat krieltjes toevoegen, lijkt me ook wel wat :-)