Recept
« Terug naar recepten
Konijn met kokosmelk
PT150M
Konijn met kokosmelk
Een heerlijk konijn met kokosmelk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met kokosmelk te bereiden
Ajuin in blokjes snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Wortelen in halve ringen snijden.
Venkel, rammenas en pastinaak in reepjes snijden.
Marineer de konijnen stukken met de kokosmelk, kruiden en groenten.
Haal het vlees uit de marinade met een pannenlikker zoveel mogelijk van de marinade verwijderen van de stukken konijn.
Bak het vlees lichtjes aan in boter en olijfolie voeg deze terug bij de marinade.
Zet de ketel op het vuur en laat op een zeer klein vuur het konijn garen +/- 120 min. niet vergeten het deksel op de ketel te plaatsen.
Haal voorzichtig het vlees uit de ketel, mix het vocht van de marinade en breng aan de kook, bind de saus met een beetje bloem vermengd met boter.
Voeg het vlees terug toe.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Look in fijne ringen snijden.
Wortelen in halve ringen snijden.
Venkel, rammenas en pastinaak in reepjes snijden.
Marineer de konijnen stukken met de kokosmelk, kruiden en groenten.
Haal het vlees uit de marinade met een pannenlikker zoveel mogelijk van de marinade verwijderen van de stukken konijn.
Bak het vlees lichtjes aan in boter en olijfolie voeg deze terug bij de marinade.
Zet de ketel op het vuur en laat op een zeer klein vuur het konijn garen +/- 120 min. niet vergeten het deksel op de ketel te plaatsen.
Haal voorzichtig het vlees uit de ketel, mix het vocht van de marinade en breng aan de kook, bind de saus met een beetje bloem vermengd met boter.
Voeg het vlees terug toe.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
"Het type vet uit kokosnoten is gezond
Kokosnoten bevatten inderdaad veel verzadigd vet. Echter, dit vet is van het zogenaamde MCT type. MCT staat voor Medium Chain Triglycerides, het zijn dus middellange ketens trigliceriden. Deze vetten komen ook veel voor in menselijke borstvoeding.
Ook worden MCT vetten vaak toegevoegd aan energiedrankjes voor duursporters. En wie gelooft er nu tegenwoordig nog echt dat je van het eten van vet een hoog cholesterol krijgt? Het is bekend dat transvetten slecht zijn, maar dat zit natuurlijk niet in kokosnoten. Wees, wat mij betreft, dus niet bang voor het vet uit kokosnoten."
Bron: hetpaleoprincipe.
Gerard van der Leeuw zegt:
Hilde Dumont zegt: