Klik op foto om te vergroten.
Bereidingstijd is zonder het marineren deze heeft een nacht en een dag gemarineerd.
Recept
« Terug naar recepten
Konijn gemarineerd
PT120M
Konijn gemarineerd
Een heerlijk konijn gemarineerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn gemarineerd te bereiden
Aardappel, wortel en ajuin in stukjes snijden.
Alle ingrediënten eronder mengen, behalve de bloem en boter niet natuurlijk deze zijn voor het bereiden van het konijn.
De stukken konijn in de marinade leggen moet wel onderstaan.
Laat maar rustig in de ijskast marineren .
Haal de konijn stukken uit de marinade en dep droog .
Wentel de stukken goed in bloem en bak deze goed aan.
De marinade in een grote ketel laat deze op kookpunt komen en voeg de delen van het konijn toe. Laat op een zacht vuur sudderen.Je mag ze zeker 2 uur laten stove .
Voor de saus de marinade door een zeef opnieuw laten koken en bij binden.
Serveer zeer warm.
Hierbij werd een puree bij geserveerd met worteltjes, rozijnen goud ajuintjes.
Alle ingrediënten eronder mengen, behalve de bloem en boter niet natuurlijk deze zijn voor het bereiden van het konijn.
De stukken konijn in de marinade leggen moet wel onderstaan.
Laat maar rustig in de ijskast marineren .
Haal de konijn stukken uit de marinade en dep droog .
Wentel de stukken goed in bloem en bak deze goed aan.
De marinade in een grote ketel laat deze op kookpunt komen en voeg de delen van het konijn toe. Laat op een zacht vuur sudderen.Je mag ze zeker 2 uur laten stove .
Voor de saus de marinade door een zeef opnieuw laten koken en bij binden.
Serveer zeer warm.
Hierbij werd een puree bij geserveerd met worteltjes, rozijnen goud ajuintjes.