Recept
« Terug naar recepten
Soep: kwartelsoep
PT120M
Soep: kwartelsoep
Een heerlijk soep: kwartelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: kwartelsoep te bereiden
Ajuin in blokjes snijden.
Appel schillen en in blokjes snijden.
Appelsien in partjes verdelen.
Look zeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Kwartel even aanbakken in boter voeg de karkassen toe.
Voeg de hierboven vermelde ingredienten toe en kruiden laat op een klein vuur zachtjes pruttelen regelmatig een beetje water toevoegen.
Na ongeveer 100 min de kwartel uit de bouillon halen houd even aan de kant en haal de karkassen evenzeer eruit.
Mix de bouillon en doe ze daarna door een passe-vite, Warm de soep weer goed op voeg de room toe.
Voor de afwerking: witloof zeer fijn snijden evenzeer het sjalotje de appelsien schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen. De tomaatjes in vier snijden, verwijder het vlees van de kwartel.
Stoof heel even in een klein beetje boter het witloof samen met de appelsienpartjes en het fijn gesneden sjalotje. Als laatste het vlees toevoegen.
Serveer de soep zeer warm en werk af zeker niet vergeten de grana pandano en basilicum.
Appel schillen en in blokjes snijden.
Appelsien in partjes verdelen.
Look zeer fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Kwartel even aanbakken in boter voeg de karkassen toe.
Voeg de hierboven vermelde ingredienten toe en kruiden laat op een klein vuur zachtjes pruttelen regelmatig een beetje water toevoegen.
Na ongeveer 100 min de kwartel uit de bouillon halen houd even aan de kant en haal de karkassen evenzeer eruit.
Mix de bouillon en doe ze daarna door een passe-vite, Warm de soep weer goed op voeg de room toe.
Voor de afwerking: witloof zeer fijn snijden evenzeer het sjalotje de appelsien schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen. De tomaatjes in vier snijden, verwijder het vlees van de kwartel.
Stoof heel even in een klein beetje boter het witloof samen met de appelsienpartjes en het fijn gesneden sjalotje. Als laatste het vlees toevoegen.
Serveer de soep zeer warm en werk af zeker niet vergeten de grana pandano en basilicum.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
PPMM WITTGEN zegt:
Ik had een paar vragen:
- hoe kan de soep voor 2 personen zijn als u in het recept 1 l water e 125 ml room toevoegt?
- hoeveel venkelzaad, gember, rozemarijn, rode peperbessen en koriander gebruikt u/ voegt u toe?
Mvg
Paul