Recept
« Terug naar recepten
Saus: butternut met verse basilicum en room
PT15M
Saus: butternut met verse basilicum en room
Een heerlijk saus: butternut met verse basilicum en room recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus: butternut met verse basilicum en room te bereiden
Look zeer fijn snijden evenzeer de sjalotjes stoof deze aan in boter samen met de kruiden en de butternut ontdaan van schil en pitten en in blokjes gesneden, mixen en room toevoegen. Laat goed opwarmen, kaas toevoegen.
Als laatste de zeer fijn gesneden basilicum eronder mengen.
Als laatste de zeer fijn gesneden basilicum eronder mengen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
willydelcart zegt:
Butternuts schil je met een dunschiller, de pit-afval is zowat 80% minder, de kleur is ongeveer 50% meer oranje en de smaak is zoniet even goed, meestal stukken beter dan de eigen tuin-pompoenen die ik ooit van hobbytuinders heb gekregen. Er bestaan echter zoveel variëteiten en soorten in onze 'ketreien' dat ik niet durf te veralgemenen.
Voor kleine hoeveelheden is de butternut ook perfect. Je hoeft geen massa's tegelijk te verwerken.
Zoals Derbyke zegt: Googel maar eens naar butternut en vraag 'afbeeldingen'.
In Magrebwinkels het hele jaar door te verkrijgen.
:p