Klik op foto om te vergroten.
Er werd maar een kwartel op bord geserveerd de andere werden warm gehouden .
De beentjes van de kwartel bijhouden, volgende dag gaan we een bouillon maken en daarna een lekkere soep. Deze volgt natuurlijk en te vinden op mijn pagina onder soep: kwartelsoep.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kwartel apart
PT50M
Gevulde kwartel apart
Een heerlijk gevulde kwartel apart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kwartel apart te bereiden
Kwartels grondig spoelen en droog deppen.
Appel schillen in kleine blokjes snijden en mengen met rozijnen, kaneel en amaretto.
Vul de kwartels met deze vulling de rest aan de kant houden voor de saus.Neem een vuurvaste schotel en beboter deze leg de kwartels erin en kruid met de boven vernoemde kruiden,
deze kruiden werden zeer fijn gemalen in de vijzel.
Zet in een voorverwarmde oven en bak deze +/- 40 min.
Voor de saus: de ingredienten van de kwartelvulling zonder vocht even licht aanstoven met de fijn gesneden sjalotjes en witloof voeg als laatste het vocht toe en laat even in koken.
Voor de aardappelbolletjes: aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eike los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eike daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.
Schik de kwartel op bord werk af met de saus en aardappelbolletjes.
Appel schillen in kleine blokjes snijden en mengen met rozijnen, kaneel en amaretto.
Vul de kwartels met deze vulling de rest aan de kant houden voor de saus.Neem een vuurvaste schotel en beboter deze leg de kwartels erin en kruid met de boven vernoemde kruiden,
deze kruiden werden zeer fijn gemalen in de vijzel.
Zet in een voorverwarmde oven en bak deze +/- 40 min.
Voor de saus: de ingredienten van de kwartelvulling zonder vocht even licht aanstoven met de fijn gesneden sjalotjes en witloof voeg als laatste het vocht toe en laat even in koken.
Voor de aardappelbolletjes: aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eike los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eike daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.
Schik de kwartel op bord werk af met de saus en aardappelbolletjes.
derbyke zegt: