Recept
« Terug naar recepten
Aardappelappelbollekes met rozijnen
PT30M
Aardappelappelbollekes met rozijnen
Een heerlijk aardappelappelbollekes met rozijnen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelappelbollekes met rozijnen te bereiden
Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eike los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eike daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eike los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eike daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
gigi zegt:
Ik probeer dat van 't weekend uit!
:p