Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: eendenborstfilet in een porto-sausje met puree speciaal en gevulde peer
PT40M
Dagschotel: eendenborstfilet in een porto-sausje met puree speciaal en gevulde peer
Experiment voor de feestdagen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: eendenborstfilet in een porto-sausje met puree speciaal en gevulde peer te bereiden
- Beginnen met de marinade van het vlees: het vet van het vlees met een scherp mes inkerven. Neem een schotel waar het vlees inpast voeg de wildfond en 100 ml porto toe deze goed kruiden laurier en kruidnagel toevoegen sjalotjes en look fijn snijden deze toevoegen. Meng alles een beetje dat de kruiden goed verdeeld zijn onder het vocht en vlees. Laat dit +/- 10 uur marineren. Peren halveren deze uithollen en evenzeer laten marineren in 100 ml porto regelmatig de peer in het vocht omdraaien. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken en afgieten. Witloof zeer fijn snijden, rucola evenzeer zeer fijn snijden. Aardappelen pureren het ei eronder mengen samen met de fijn gesneden groenten deze kruiden met peper, zout en muskaatnoot roer er een klontje boter onder. Houd warm in de oven op 180 gr. Peertjes beetgaar koken in de porto voeg een beetje kaneel toe. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Bak deze eerst zonder vetstoffen aan op de vetkant +/- 7 min dan omdraaien en nogmaals +/- 7 min verder bakken. De marinade aan de kook brengen deze mixen doe deze door een zeef en breng opnieuw aan de kook indien nodig bijbinden. Confituur te vinden op mijn recepten pagina onder Confituur van braambessen en perziken. Natuurlijk kan je de peren vullen naar wens. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten, de tijd van de marinade is er niet bij gerekend. https://www.kookjij.nl/recepten/confituur-van-braambessen-en-perziken
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Bobby zegt: