Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: bloedworst op een bedje van puree vergezeld van rode kool met peer
PT40M
Dagschotel: bloedworst op een bedje van puree vergezeld van rode kool met peer
Rodekool normaal met appelen bereid waarom niet eens met peer.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: bloedworst op een bedje van puree vergezeld van rode kool met peer te bereiden
- Bereiding peren: eentje halveren en uithollen, het vruchtvlees in blokjes snijden de andere schillen en in blokjes snijden de gehalverde peren even blancheren in water met een scheut limoensap. De blokjes evenzeer even in water met limoensap leggen. Rode kool met suiker beetgaar stoven voeg de blokjes peer toe. Aardappelen beetgaar koken deze afgieten en pureren kruiden naar smaak het ei en een beetje boter eronder mengen. Bloedworsten in dikke schijven snijden deze gaar aanbakken. De halve peren gevuld met rode kool serveren op de rode kool, bloedworst serveren op de puree. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: